Prva u nizu tribina pod nazivom „Zdrave granice – zdrava igra“ održana je u petak 28.oktobra u gradskoj skupštinskoj sali u Kragujevcu.
Tema tribine je prevencija bolesti zavisnosti od igara na sreću, a prisutni su imali su priliku da čuju predavanje jednog od najistaknutijih stručnjaka sa dugogodišnjim iskustvom u prevenciji i lečenju bolesti zavisnosti od igara na sreću, prim. dr Ivice Mladenovića spec. psihijatrije, subspecijaliste bolesti zavisnosti, načelnika klinike za bolesti zavisnosti u Beogradu.

U ime organizatora tribine, Asocijacije gejming operatera Srbije (AGOS), gostima se obratio predsednik asocijacije Dragan Škrbić i izrazio zahvalnost gradu Kragujevcu što su bili domaćin prve tribine i istakao koliko je važno baviti se ovom temom u kontinuitetu.
Događaju je prisustvovala i član Gradskog veća grada Kragujevca za zdravstvenu i socijalnu zaštitu dr Gordana Damnjanović, kao i predstavnici školskih ustvanova i institucija koje se bave temom socijalne i zdravstvene zaštite.

Na tribini su otvorena brojna važna pitanja vezano za problem bolesti zavisnosti od igara na sreću, a Dr Mladenović je u okviru svog predavanja govorio o važnosti postavljanja zdravih granica, prepoznavanja problema u svakoj fazi i stavljanja fokusa na prevenciju zavisnosti od igara na sreću. Takođe, izrazio je i zahvalnost udruženju AGOS na inicijativi, što su prepoznali potencijalnu opasnost i angažovali stručnjake da se bave ovom temom.

Jedna od centralnih aktivnosti AGOS-a je borba za prevenciju bolesti zavisnosti od igara na sreću, širenje svesti o rasprostranjenosti ovog problema, kao i iznalaženje načina da se postave zdrave granice. AGOS pruža mogućnost ljudima da ako prepoznaju simptome zavisnosti kod sebe ili bliskih osoba pozovu besplatno SOS telefonsko savetovalište (0800 301 302) ili da se pismenim putem obrate dr Mladenoviću i stručnom timu kako bi im bila ukazana pomoć i podrška (pitajtedrmladenovica@gmail.com).