Beograd, 7.10.2022. – Udruženje priređivača igara na sreću AGOS oštro osuđuje ton opozicione političke grupacije SSP koja obmanjuje i javnost dovodi u zabludu pogrešnim tumačenjima zakona. Industrija igara na sreću jedna je od najstrože zakonski regulisanih delatnosti u Srbiji i kao i do sada, nastaviće da podržava napore državnih organa za suzbijanjem brojnih ilegalnih radnji kojih ima na crnom tržištu.

Još jednom se ističe da je svaka od kladionica koje sada posluju prošla kroz ceo proces odobravanja i pribavljanja neophodne dokumentacije jasno definisane zakonom i da ni u jednom delu tog procesa sami priređivači igara na sreću nemaju odlučujuću ulogu. Stoga je zaključak da su optužbe SSP prema industriji igara na sreću potpuno neosnovane i imaju za cilj da diskredituju jednu od važnih uslužnih grana privrede koja daje značajan doprinos ne samo budžetu Republike Srbije, već i celom društvu kroz niz humanitarnih i društveno odgovornih akcija.

Članice udruženja AGOS ističu da je osnovni cilj njihovog udruženja da doprinesu daljem pozitivnom razvoju ove industrije i kategorično naglašavaju da upotrebom neosnovanih optužbi SSP čini veliku štetu ne samo industriji igara na sreću, već i porodicama koje su zaposlene u okviru ove industrije.