Ovog leta, naše Udrženje se sa svojim osnivačima (Admiral Bet, Max Bet i Soccer Bet) pridružilo poznatoj evropskoj organizaciji EUROMAT.

Na godišnjoj generalnoj skupštini EUROMAT-a, održanoj 23.juna 2022. godine postali smo član ove ugledne evropske organizacije, sa sedištem u Briselu. Mi smo 13. po redu nacionalno udruženje sa članstvom u EUROMAT-u.

Ovom prilikom, predsednik EUROMAT-a Jason Frost izjavio je da su ovakva nova članstva ogroman glas poverenja u EUROMAT i posao koji obavljaju u ime indistrije igara na sreću. Članstvo srpskog udruženja omogućava im da dopru do uzbudljivog i dinamičnog tržišta, a kompanije koje su u sastavu ovog udruženja svojim članstvom potvrđuju da je EUROMAT kredibilna i pouzdana platforma za povezivanje i umrežavanje u okviru naše industrije.

Dragan Škrbić, predsednik AGOS-a, izjavio je da „je pridruživanje EUROMAT-u logičan sledeći korak za nas kao asocijaciju koja želi da se razvija, raste, ima pristup važnim informacijama, kao i da bude u toku sa evropskim trendovima. Ovo je prilika da učimo od naših prijatelja iz Evrope i da radimo u partnerstvu sa njima kako bismo lakše odgovorili na naše zajedničke izazove, a EUROMAT je najbolje sredstvo da to uspešno uradimo.“

EUROMAT je organizacija osnovana 1979.godine kako bi preko nacionalnih udruženja koja su u njenom sastavu predstavljala i povezivala priređivače i proizvođače igara na sreću. Danas EUROMAT ima 13 nacionalnih asocijacija iz 10 evropskih zemljala, kao i 9 korporativnih članova.

Delovanja EUROMAT-a su važna jer podstiče dijalog sa Evropskom unijom i drugim telima kako bi se diskutovalo o javnim politikama vezano za industriju igara na sreću. EUROMAT zastupa stavove svojih članova u težnji da se utiče na pravne, komercijalne i tehničke aspekte poslovanja i kako bi se obezbedila najbolja moguća budućnost za ovaj sektor.

Takođe, EUROMAT je tu da pruži tačne, pravovremene informacije o ovoj industriji građanima i medijima kao i da podrži svoje članove u njihovim naporima da promovišu društveno odgovornu praksu.
Ponosni smo što smo deo ove priče, a možete nas pronaći i na njihovom sajtu među istaknutim članovima:

https://euromat.org/archives/country/serbia